Edit Content

Despre noi

Scopul principal al societ─â╚Ťii FARMACIA SOCIAL─é S.R.L, conform actului constitutiv, nu este profitul, ci ├«mbun─ât─â╚Ťirea condi╚Ťiilor de via╚Ť─â a ├«ntregii comunit─â╚Ťi ╚Öi asigurarea serviciilor de s─ân─âtate de ├«nalt─â calitate, respect├ónd standardele de etic─â ╚Öi de profesionalism, implic├óndu-se activ pentru a cre╚Öte nivelul de educa╚Ťie sanitar─â, pentru a diminua efectele negative asupra mediului ├«nconjur─âtor ╚Öi pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi accesul la medicamente ╚Öi la servicii medicale.

Contacteaz─â-ne acum

­čçĚ­čç┤ Cre╚Öterea accesului la servicii medicale si produse farmaceutice a refugia╚Ťilor din jude╚Ťul Mure╚Ö

  • Home
  • -
  • Articole evidentiate
  • -
  • ­čçĚ­čç┤ Cre╚Öterea accesului la servicii medicale si produse farmaceutice a refugia╚Ťilor din jude╚Ťul Mure╚Ö
­čçĚ­čç┤ Cre╚Öterea accesului la servicii medicale si produse farmaceutice a refugia╚Ťilor din jude╚Ťul Mure╚Ö

Tîrgu Mureș, 01.04 2022

Proiectul Asociatiei SURYAM, “Cre╚Öterea accesului la servicii medicale si produse farmaceutice a refugia╚Ťilor din jude╚Ťul Mure╚Ö” ┬áa fost selectat pentru finan╚Ťare prin programul ├Än Stare de Bine (www.instaredebine.ro), sus╚Ťinut de Kaufland Rom├ónia ╚Öi implementat de Funda╚Ťia pentru Dezvoltarea Societ─â╚Ťii Civile. Implementarea proiectului a ├«nceput la data de 01.04.2022, se va finaliza la data de 30.06.2022, valoarea total─â maxim─â a sumei acordate cu titlu de finan┼úare nerambursabil─â fiind 74,904.50 lei.

Proiectul se adreseaz─â exclusiv refugia╚Ťilor din Ucraina, rezidenti temporar sau afla╚Ťi in tranzit in Jude╚Ťul Mures, si ├«╚Öi propune sa faciliteze accesul gratuit al acestora la servicii medicale si medicamente pentru a asigura continuitatea schemelor de tratament a pacientilor cronici si tratamentul afectiunilor acute.

  • Dac─â cunoa╚Öte╚Ťi o persoan─â cu statut de refugiat din Ucraina care are nevoie de consult medical sau medicamente v─â rug─âm s─â contacta╚Ťi reprezentan╚Ťii Asocia╚Ťiei Suryam la num─ârul de telefon 0769041200.

├Än cadrul proiectului urmeaz─â a se angaja cu jumatate de norma, pentru 3 luni de zile, dou─â persoane vorbitoare de limba ucrainean─â (prima limba, nivel avansat) si de limba romana sau limba engleza (a doua limba, la nivel mediu) care vor asigura traducerea necesara si transportul gratuit al pacientilor ucrainieni in vederea realizarii consultatiilor medicale generale sau de specialitate pentru stabilirea schemelor terapeutice corecte, adaptate la medicamentele autorizate pentru pia╚Ťa din Romania. ├Än urma acestor consulta╚Ťii medicale, pacientilor li se va asigura gratuit medicamente, suplimente alimentare, produse parafarmaceutice, materiale sanitare, dispozitive medicale, produse cosmetice si de igien─â, conform recomandarilor medicale.” a declarat Marius Dumitrescu, managerul de proiect, pre╚Öedintele Asocia╚Ťiei Suryam si administratorul Farmaciei Sociale.

  • Persoanele interesate care doresc s─â se angajeze ├«n acest proiect sunt rugate s─â contacteze reprezentan╚Ťii Asocia╚Ťiei Suryam la num─ârul de telefon 0769041200.┬á

Toate aceste activit─â╚Ťi de asisten╚Ť─â privind transportul si traducerea, vor u╚Öura semnificativ comunicarea medic-pacient, asigur├ónd totodat─â continuitatea administr─ârii corecte a schemelor de tratament in cazul bolnavilor cronici sau acuti.

Proiectul mai include o campanie de informare a refugia╚Ťilor privind drepturilor lor in calitate de pacien╚Ťi, aplicarea unor chestionare de evaluare a rezidentilor temporari privind afectiunile medicale si tratamentul necesar si ├«nscrierea acestora in sistemul informatic unic integrat al CNAS, conform legisla╚Ťiei in vigoare.

Asocia╚Ťia SURYAM si Farmacia Sociala (www.farmaciasociala.ro) fac parte al─âturi de alte 14 organiza╚Ťii muresene din grupul de lucru “Uni╚Ťi pentru Ucraina – Mure╚Ö” ├«nfiin╚Ťat cu scopul de a amplifica in mod strategic si integrat eforturile, respectiv de a elimina risipa de resurse. Acest grup si-a asumat dezvoltarea unei strategii comune ╚Öi unitare privind gestionarea situa╚Ťiei refugia╚Ťilor printr-un parteneriat public-privat cu autorit─â╚Ťile implicate si urmeaz─â a lansa noi proiecte in domenii precum educa╚Ťia, consilierea psihologic─â si asisten╚Ť─â in identificarea unor locuin╚Ťe si locuri de munca pentru refugia╚Ťi, punand accentul pe integrare si sustenabilitate.

Mai multe detalii despre proiect:

  • Marius Dumitrescu, marius@farmaciasociala.ro, 0769041200

1 Comment

  • Foarte frumos! Slava Ukraini!… pentru b─âtr├ónii rom├óni si cei minoritari, cu pensii de 600 lei ave╚Ťi ÔÇťacces exclusivistÔÇŁ la aceste servicii? … ├«ntreb si eu pentru un prieten. Multumesc!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.