100
numărul de cazuri sociale pentru care asigurăm medicație GRATUITĂ

Direcția de Asistență Socială Tîrgu Mureș

În data de  27 August 2021, la Târgu Mureș, a fost semnat un protocol pentru asigurarea necesarului de medicamente prescrise prin rețete compensate a unui număr de 62 de persoane persoane vârstnice, cu venituri mici și dependențe de îngrijire la domiciliu din evidența Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș. Acest lucru se va realiza prin angajamentul Farmaciei Sociale de a suporta integral, din profitul realizat, restul de plată a rețetelor parțial compensate. 

Parteneriatul dintre prima farmacie socială din România și Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș presupune  implicarea activă a ambilor parteneri în vederea susținerii campaniilor de educație privind sănătatea, prin organizarea programului “Școala de sănătate” și totodată, editarea și distribuirea ziarului bilingv român-maghiar „Sănătatea-Egészég”.

„Scopul principal al acestui protocol este asigurarea necesarului de medicamente prescrise prin rețete compensate, prin intermediul angajamentului Farmaciei Sociale de a suporta integral, din profitul realizat, restul de plată pentru cazurile sociale luate în evidență de către Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș. La momentul semnării acestui protocol, un număr de 62 de persoane vârstnice, beneficiari ai serviciilor sociale de îngrijire la domiciliu, aflate în evidența Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, cu venituri mici, vor fi beneficiarii direcți ai acestui protocol. În funcție de amploarea angajamentului asumat, avem în plan extinderea acest demers și la nivelul celorlalte servicii aflate în subordinea Direcției noastre.” a declarat Andreia Moraru, Director Executiv al Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.  

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Tîrgu Mureș

Pentru noi, profit nu înseamnă neapărat bani! Profit înseamnă satisfacția de a ajuta pacienții aflați în situații dificile. Farmacia Socială este prima farmacie din România care a obținut atestatul de “întreprindere socială”, respectând principiile economiei sociale, și astfel reușim în fiecare zi să  transformăm profitul financiar în profit social. Pacienții trebuie să știe că de fiecare dată când cumpără un produs de la această farmacie, fac și o faptă bună. Pentru început, Farmacia Socială susține activitățile de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Târgu Mureș cu care a încheiat un parteneriat în acest sens. Medicamentele necesare rezidenților sunt asigurate GRATUIT de Farmacia Sociala și astfel Căminul face lunar economii importante și poate organiza excursii si activitati de socializare pentru rezidenti.”, declară Marius Dumitrescu, administratorul farmaciei.

" E nevoie de tine, ca sa facem bine!"

înscrie un

caz social!

Nota

Te rugam sa completezi  formularul alaturat si sa ne dai mai multe informatii despre cazul social pe care il putem ajuta.