Edit Content

Despre noi

Scopul principal al societății FARMACIA SOCIALĂ S.R.L, conform actului constitutiv, nu este profitul, ci îmbunătățirea condițiilor de viață a întregii comunități și asigurarea serviciilor de sănătate de înaltă calitate, respectând standardele de etică și de profesionalism, implicându-se activ pentru a crește nivelul de educație sanitară, pentru a diminua efectele negative asupra mediului înconjurător și pentru a îmbunătăți accesul la medicamente și la servicii medicale.

Contactează-ne acum

🇭🇺 A Maros megyei menekültek orvosi szolgáltatásokhoz és gyógyszerkészítményekhez való hozzáférésének növelése

  • Home
  • -
  • Articole evidentiate
  • -
  • 🇭🇺 A Maros megyei menekültek orvosi szolgáltatásokhoz és gyógyszerkészítményekhez való hozzáférésének növelése
🇭🇺 A Maros megyei menekültek orvosi szolgáltatásokhoz és gyógyszerkészítményekhez való hozzáférésének növelése

Marosvásárhely, 2022.04.01

A SURYAM Egyesület „A Maros megyei menekültek orvosi szolgáltatásokhoz és gyógyszertermékekhez való hozzáférési lehetőségének növelése” című projektjét a Kaufland Románia által támogatott és a Civil Társadalom Fejlesztéséért Alapítvány által megvalósított “În Stare de Bine” (www.instaredebine.ro) program általi pénzbeli támogatást nyert. A projekt megvalósítása 2022. április 1-én kezdődött, 2022. június 30-án fejeződik be, a vissza nem térítendő támogatásé értéke 74.904,50 lej.

A projekt kizárólag Ukrajnából érkező menekülteket, ideiglenesen Maros megyében tartózkodókat vagy átutazóban lévőket célozza meg.  Célja, hogy, a krónikus betegek kezelését és az akut egészségügyi állapotban levő betegek kezelésének folyamatos biztosítása érdekében megkönnyítse ezeknek a személyeknek az egészségügyi szolgáltatásokhoz és gyógyszerekhez való ingyenes hozzáférését.

  • Ha ismer Ukrajnában menekült státusszal rendelkező személyt, akinek orvosi konzultációra vagy gyógyszeres kezelésre van szüksége, kérjük, forduljon a Suryam Egyesület képviselőihez a 0769-041200-as telefonszámon.

A projekt keretében két ukránul (anyanyelvi szinten, emelt szinten) és románul vagy angolul (második nyelv, középfok) beszélő személy kerül alkalmazásra részmunkaidőben 3 hónapig.  Ezen személyek biztosítani fogják az ukrán betegeknek az ingyenes szállítást az egészségügyi intézményekhez, valamint a szükséges fordításokat az általános vagy szakorvosi konzultáció lebonyolítása, továbbá a megfelelő terápiás sémák kialakítása érdekében, a romániai piacra engedélyezett gyógyszerekhez igazodva. Az orvosi konzultációkat követően a betegek az orvosi ajánlásoknak megfelelően ingyenesen kapnak gyógyszereket, étrend-kiegészítőket, gyógyászati segédeszközöket, egészségügyi anyagokat, orvostechnikai eszközöket, kozmetikumokat és higiéniai termékeket”- közölte Marius Dumitrescu, a Szociális Gyógyszertár ügyintézője, projektmenedzser.

  • Kérjük, hogy a projektben részt venni kívánó érdeklődők lépjenek kapcsolatba a Suryam Egyesület képviselőivel a 0769-041200 telefonszámon.

A szállítással és fordítással kapcsolatos segítségnyújtási tevékenységek jelentősen megkönnyítik az orvos-beteg kommunikációt, miközben biztosítják a kezelési sémák helyes beadásának folyamatosságát krónikus vagy akut betegek esetében.

A projekt részét képezi továbbá a menekültek betegjogairól szóló tájékoztatási kampány, kérdőívek alkalmazása az ideiglenes lakosok egészségügyi állapotának és a szükséges kezelések felméréséhez, valamint a CNAS egységes integrált számítógépes rendszerébe történő regisztrációja a hatályos jogszabályok szerint.

A Suryam Egyesület és a Szociális Gyógyszertár (www.farmaciasociala.ro)  14 másik Maros megyei civil szervezettel, alapítvánnyal együtt részese az „Együtt Ukrajnáért – Maros” munkacsoportnak, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy stratégiailag erősítsék és integrálják az erőforrások pazarlásának megszüntetését célzó erőfeszítéseket. A csoport közös és egységes stratégia kidolgozását vállalta a menekülthelyzet kezelésére a köz- és magán szféra  partnerségén keresztül az érintett hatóságokkal, és új projekteket is készít olyan területeken, mint az oktatás, a pszichológiai tanácsadás, valamint a menekültek lakhatás és munkahelyek megtalálásában nyújtott segítség, az integrációra és a fenntarthatóságra összpontosítva.

További részletek a projektről:

  • Marius Dumitrescu, marius@farmaciasociala.ro, 0769041200

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.