Edit

Despre noi

Scopul principal al societății FARMACIA SOCIALĂ S.R.L, conform actului constitutiv, nu este profitul, ci îmbunătățirea condițiilor de viață a întregii comunități și asigurarea serviciilor de sănătate de înaltă calitate, respectând standardele de etică și de profesionalism, implicându-se activ pentru a crește nivelul de educație sanitară, pentru a diminua efectele negative asupra mediului înconjurător și pentru a îmbunătăți accesul la medicamente și la servicii medicale.

Contactează-ne acum

Proiectul Asociatiei SURYAM in parteneriat cu Farmacia Sociala si-a atins obiectivele

 Proiectul Asociatiei SURYAM in parteneriat cu Farmacia Sociala si-a atins obiectivele

La data de 15 Decembrie 2022 s-a incheiat proiectul MURESHUB – CREȘTEREA ACCESULUI PERSOANELOR VULNERABILE DIN TIRGU MURES LA SERVICII MEDICALE, INVESTIGATII PARACLINICE, ANALIZE DE LABORATOR, DISPOZITIVE MEDICALE SI PRODUSE FARMACEUTICE SI PARAFARMACEUTICE. Acest proiect a fost finantat partial din bugetul Directiei de Asistenta Sociala Targu Mures a Municipiului Targu Mures cu suma de 25.000 lei.

 Proiectul  a ajutat tintit cazurile sociale aflate in dificultate materiala a caror stare de sanatate risca sa se altereze in lipsa unui tratament medicamentos sau prin utilizarea unui dispozitiv medicale stabilit in urma unor consultatii medicale, investigatii paraclinice si/sau analize de laborator.

Preventia este extrem de importanta, de aceea au fost asigurate materiale sanitare si dispozitive medicale pentru a preintampina anumite infectii (ex. scabie, paduchi etc)

Obiectivul proiectului „Asigurarea accesului gratuit la servicii medicale (consultatii medicale, investigatii paraclinice si analize de laborator etc) si la produsele farmaceutice (medicamente, suplimente alimentare, parafarmaceutice, materiale sanitare, dispozitive medicale, produse cosmetice si de igiena etc) a minim 150 de persoane din grupurile vulnerabile din Tirgu Mures.” a fost atins in proportie de 100%, numarul de beneficiari unici inregistrati in program fiind de 160 persoane, toate avand domiciliul in Municipiul Tirgu Mures.

Grupurile tinta atinse prin proiect au fost persoane de etnie roma; persoane cu dizabilitati; familii cu mai mult de 2 copii, inclusiv familiile monoparentale; femei; copiii / elevi/studenti; persoanele fara adapost; victime ale violentei în familie si imigranti/ refugiati si persoane care solicita azil.

Bugetul total al proiectului pentru aceasta perioada a fost de 31223.03 lei, suma de 25.000 lei reprezentand  finantare nerambursabila pentru activitati nonprofit de interes general din bugetul Directia de Asistenta Sociala Targu Mures a Municipiului Targu Mures si suma de 6223.03 lei reprezentand contributiatia Asociatiei Suryam.

“Conditiile de trai scazute, gradul ridicat de analfabetism si saracia conduc la alterarea grava a starii de sanatate, deseori aceste persoane neputandu-si permite servicii medicale sau produse farmaceutice  Sanatatea precara a persoanelor din aceste comunitati marginalizate reprezinta o problema de sanatate publica si amploarea acestei probleme la nivelul Municipiului Tirgu Mures depaseste capacitatea organizatiilor nonguvernamentale de a asigura resursele necesare.  Lipsa unui loc de munca conduce automat la statutul de neasigurat si astfel este ingreunat accesul pacientilor la serviciile medicale decontate prin intermediul CNAS.” a declarat Marius Dumitrescu, Presedintele Asociatiei SURYAM si managerul de proiect.

In cadrul acestui proiect, Asociatia Suryam a colaborat cu mai multe institutii precum Farmacia Sociala, Crucea Rosie Mures, Asociatia Casa Dragostei si a Milei, Centrul Rozmarin Tirgu Mures, Adapostul de noapte Tirgu Mures precum si unitati medicale precum Ortopedica, Centrul Medical Topmed, Dental Top, Laboratoarele Bioclinica, Novavita, Clinica Sante si Hospital Suport.

“Intentionăm să continuăm acest proiect si in anul 2023 prin atragerea de fonduri din surse private sau obtinute in urma concursurilor de proiecte. Totodată, vom sustine cabinetul medical lansat de Direcția de Asistență Socială Tirgu Mures prin proiectul “Abordare integrate a sărăciei si excluziunii sociale in beneficiul comunităților marginalizate din Municipiul Tirgu Mures (POCU/717/5/1/152430)” care poate asigura continuitatea serviciilor socio-medicale, atat de necesare persoanelor neasigurate. În cadrul acestui cabinet vor fi realizate consultații medicale si intervenții de primă necesitate in afectiuni acute, activitati de medicina preventiva, activitati medicale curative, de suport, consiliere si planificare familială, ingrijire la domiciliu si activitati de ingrijire paliative.”, a completat Marius Dumitrescu, Presedintele Asociatiei SURYAM si managerul de proiect.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.