Edit

Despre noi

Scopul principal al societății FARMACIA SOCIALĂ S.R.L, conform actului constitutiv, nu este profitul, ci îmbunătățirea condițiilor de viață a întregii comunități și asigurarea serviciilor de sănătate de înaltă calitate, respectând standardele de etică și de profesionalism, implicându-se activ pentru a crește nivelul de educație sanitară, pentru a diminua efectele negative asupra mediului înconjurător și pentru a îmbunătăți accesul la medicamente și la servicii medicale.

Contactează-ne acum

3 motive să ne vizitați la Tîrgul ONG-urilor (14.05.2022 -11:00-18:00)

 3 motive să ne vizitați la Tîrgul ONG-urilor (14.05.2022 -11:00-18:00)

Sunteți așteptați să participați la unul din cele mai importante evenimente de promovare a sectorului ONG mureşean, ajuns la cea de-a XIX-a ediție și care se organizează sâmbătă, 14 mai 2022, in intervalul orar 11-18 în Piața Trandafilor din centrul Municipiului Târgu Mureș. Este vorba de Târgul Organizaţiilor Neguvernamentale „Împreună pentru comunitate” unde grupul de lucru “Uniți pentru Ucraina – Mureș” va prezenta la standul propriu trei dintre proiectele de succes ale membrilor săi.

Vă reamintim că Asociația Suryam (www.suryam.ro), Crucea Roșie Mureș (www.crucearosiemure.ro) si Farmacia Sociala (www.farmaciasociala.ro) fac parte alături de alte 11 organizații muresene din acest grup de lucru înființat în martie 2022 cu scopul de a amplifica în mod strategic si integrat eforturile, respectiv de a utiliza cat mai eficient resursele. Acest grup si-a asumat dezvoltarea unei strategii comune și unitare privind gestionarea situației refugiaților printr-un parteneriat public-privat cu autoritățile implicate si prin proiectele desfășurate care pun accentul pe asigurarea resurselor, educația, consilierea psihologică si asistență in identificarea unor locuințe si locuri de munca pentru refugiați.

Cele trei organizații mureșene v-au pregatit următorul program:

  • Crucea Roșie Mureș, în calitatea sa de organizatie umanitara auxiliara autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile, pe tot parcursul evenimentului organizează demonstrații de acordare de prim ajutor în diferite situaţii de urgenţă.
  • pe tot parcursul evenimentului, în intervalul 11:00-18:00 puteți vizita expoziția de desene “Ucraina prin ochii copiilor – Trecut – Prezent – Viitor” și să interacționați cu personale implicate direct în proiectul “Creșterea accesului la servicii medicale si produse farmaceutice al refugiaților din județul Mureș” al Asociației SURYAM care a fost selectat pentru finanțare prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Acest proiectul se adresează exclusiv refugiaților din Ucraina, rezidenti temporar sau aflați in tranzit in Județul Mures, si își propune sa faciliteze accesul gratuit al acestora la servicii medicale si medicamente pentru a asigura continuitatea schemelor de tratament a pacientilor cronici si tratamentul afectiunilor acute. În cadrul proiectului a fost angajată cu normă întreagă o persoană refugiată care facilitează traducerea necesara și transportul gratuit al pacientilor ucrainieni in vederea realizarii consultatiilor medicale generale sau de specialitate pentru stabilirea schemelor terapeutice corecte, adaptate la medicamentele autorizate pentru piața din Romania. În urma acestor consultații medicale, pacientilor li se asigură gratuit medicamente, suplimente alimentare, produse parafarmaceutice, materiale sanitare, dispozitive medicale, produse cosmetice si de igienă, conform recomandărilor medicale, în parteneriat cu Farmacia Socială. Toate aceste activități de asistență privind transportul si traducerea, ușurează semnificativ comunicarea medic-pacient, asigurând totodată continuitatea administrării corecte a schemelor de tratament in cazul bolnavilor cronici sau acuti.
  • De la ora 14:00 vă invităm să cunoașteți personaje adevărate cu povești de viață memorabile, în cadrul proiectului „Biblioteca Umană” realizat de Farmacia Socială și Căminul pentru Persoane Vârstnice Târgu Mureș.  Titlurile poveștilor cuprind aspecte din viața câtorva „B-Unici”, rezidenți ai Căminului pentru Persoane Vârstnice Târgu Mureș, și care au amabilitatea și voioșia de a comunica și socializa cu toți cei interesați de poveștile lor de viață. Cei interesați pot alege un titlu din cele 8 povești pregătite și să asculte povestea direct de la “autor”. Prin acest proiect oricine poate împrumuta nu doar o carte, ci o poveste de viață!  Titlurile care pot fi „împrumutate”: “Idilă cu Anna Karenina”, “Povestea porcului”, “Prima victorie a lui Greuceanu”, “Supraviețuitoarea”, “Declarație de dragoste”, “Manual de instalare, exploatare şi întreţinere a motoarelor electrice”, “Căpitan la 15 ani” și “Dor de casă”.

#târgongmureș

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.